četvrtak, 20. kolovoza 2015.

ŠOKANTNO: RAZOTKRIVENO PLANIRANO UBOJSTVO UNUKA SLAVICE ŠOTE! (VIDEO) |

ŠOKANTNO: RAZOTKRIVENO PLANIRANO UBOJSTVO UNUKA SLAVICE ŠOTE! (VIDEO) |





ŠOKANTNO: RAZOTKRIVENO PLANIRANO UBOJSTVO UNUKA SLAVICE ŠOTE! (VIDEO)

Datum objave: 10. srpanj 2015./Piše; N.L.

Jesu li UDBAŠI prešli  sa  ubojstva odraslih na ubojstva nevine dječice?

SLAVICA ŠOTA, KONFERENCIJA ZA TISAK
Konferencija za novinare u Hrvatskom novinarskom društvu, Slavica Šota
Gospođa Slavica Šota, možda nije među najpoznatijima u Hrvatskoj, ali je sasvim sigurno jedna od najaktivnijih  i najborbenijih  osoba u Rijeci i okolici. Na čelu je građanske aktivističke  organizacijePOKRET  OTPORA – Riječani protiv korupcije i organiziranog genocidnog kriminala.
Prema statističkim podacima, i prema podacima dostupnim u medijima Rijeka je po korupciji, a naročito po „organiziranom kriminalu“  među vodećim gradovima u Hrvatskoj.  Slavica Šota i sama na svojoj koži već dugo osjeća krakove te organizirane  kriminalne hobotnice.  Tijekom svoje, sada već višegodišnje borbe protiv korupcije i kriminala u Rijeci, izložena je brojnim torturama.  Kao poduzetnici to joj iziskuje  dodatne napore,  s obzirom da je pod posebnom lupom Ministarstva financija, Policije, Odjela za pranje novca, i drugih tijela zaduženih za nadzor – najčešće onih osoba koji su previše glasni i preaktivni za pojam društva u kojem živimo.
U četvrtak, 09. srpnja 2015. godine Slavica Šota održala  je Konferenciju za tisak u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu, koju je najavila zbog iznimno važne situacije – spoznaje da nad životima njezinih unučadi visi  alarmantna prijetnja – organizirano ubojstvo njezinih unuka  od strane načelnika  PGŽ Rijeka.
Prema prikupljenim informacijama i saznanjima, Slavica Šota ozbiljno sumnja  da problemi koje proživljava,  i direktne prijetnje kojima su izloženi ona i njezina obitelj dolaze od  osoba bliskih  Slavku  Liniću, bivšeg ministra financija.
ŠOTA - PRESICA hnd
Pokret otpora Rijeka i Slavica Šota u Zagrebu
Slavica Šota
SLAVICA ŠOTA, OZBILJNA PRIJETNJA UNUCIMA
Na konferenciji za tisak Slavica Šota je riječju,  video projekcijom i audio zapisom argumentirala svoje sumnje.  Sumnje su vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće. Činjenica da je umreženost kriminala toliko snažna, da bi se organizirano ubojstvo od strane PGŽ policije  posložilo u svim „kockicama“  od  planiranog  počinitelja  ubojstva – osobe  koja boluje od epilepsije,  prometne nesreće u kojoj bi njezini unuci nesretno stradali, te do dogovora  sa istražnim sucem koji bi potvrdio nesretan događaj – prometnu nezgodu  uslijed epileptičnog napada. Šota svoje priopćenje nije mogla izgovoriti bez prekida. Suze i emocije nadjačale su povremeno njezinu hrabrost. Ljubav prema najmlađima, jača je od svega, upravo zato i zabrinjava činjenica da mafijaško-udbaškoj organizaciji nije ništa sveto, pa ni životi nevine djece.

Izvorna talijanska i američka mafija imaju svoj kodeks ponašanja, istakla je Slavica Šota na konferenciji za tisak. Oni ne diraju djecu. I za njih su djeca svetinja. Za hrvatsku udbašku mafiju nema svetinje. Oni ne prezaju od ničega.

Potporu svojim riječima pronalazi u činjenici da je još 23. lipnja 2015. godine sve dokaze odnijela u  nadležno Općinsko državno odvjetništvo, a da njezinim unucima, njezinoj obitelji do danas  nije određena policijska zaštita zbog ozbiljnih prijetnji smrću.  Ne samo da im nije određena policijska zaštita, već je ostala šokirana i činjenicom da je o predanoj kaznenoj prijavi osumnjičeni policijski načelnik bio obaviješten prije nego li je ona izašla iz zgrade  MUP-a. Ni u unutarnjoj kontroli MUP-a nije puno bolje prošla.  Obavijestila  je i Ured za nacionalnu sigurnost RH, DORH, USKOK, Hrvatski sabor i sve  saborske zastupnike.   Nitko njezine riječi nije shvatio ozbiljno, iako je obavijest o planiranom događaju Slavica Šota dobila od osobe  bliske načelniku. Spoznaje  kojima se potkrjepljuje ova dramatična i zabrinjavajuća sumnja dokazuju kaznenoj prijavi priložene SMS poruke, i snimljeni audio zapis.

Cijeli slučaj tim je ozbiljniji što postoji ozbiljna sumnja (temeljem svih priloženih dokaza) da je organizator ubojstva  policijski načelnik, a izvršitelj je trebao biti njegov nećak.

Međutim, prozvani policijski čelnik je i dalje na svojoj dužnosti unatoč činjenici da bi u slučaju provođenja istrage trebao biti ključna osoba u istrazi protiv samog sebe.

Što se treba dogoditi da MUP i DORH shvate prijavu ozbiljno? Tko je ovlašten procijeniti ozbiljnost prijetnje?

Iz niza događaja u prošlosti puno puta se zgražaju tijela vlasti, mediji, tek  kad se nešto loše, ili strašno dogodi. Tada se analiziraju sitnice i dolazi  do saznanja da su postojala upozorenja, kaznene prijave, sumnje, dokazi….  No dva života su dvije najveće vrijednosti. Smiju li  tijela zadužena za otkrivanje i sprječavanje kriminala pouzdati se  u svoj vlastiti sud i smatrati da podnešena kaznena prijava i sumnje nisu ozbiljne?
Eventualne sumnje mogli su raspršiti već sa tri činjenice;
1. Fotografijama unučadi Slavice Šota koje je policijski načelnik imao u svojem mobitelu,
2. SMS poruke koje je načelnik izmjenjivao sa svojim nećakom i bliskom osobom koja je odala njegov plan, i na kraju
3. Prijetnje osobi koja je otkrila planirani događaj, i poziv osobno Slavici Šota s njegovog mobitela.
Zakon propisuje da je MUP dužan reagirati odmah, čim postoji opasnost po život i imovinu.  Postavlja se pitanje u kojem je to trenutku ugrožen život prema njihovoj procjeni? Onda kada se nesreća dogodi, ili kada se prijave sumnje? Jer za sada, oni koji su dužni ispitati svaku prijavu, i poduzeti mjere zaštite – nisu poduzeli ništa.
ŠOTA - PRED SABOROM
Pokret otpora Rijeka pred Saborom RH
ŠOTA - HINA 1
Pokret otpora Rijeka u HINI






Uz Slavicu Šota u Zagrebu su došli i članovi POKRETA OTPORA. Svi su šokirani i sa suzama u očima. „Danas je to dijete Slavice Šote, unuci, sutra to može biti naše dijete, vaše, bilo čije! Ako su ti UDBAŠI  toliko hrabri da idu na djecu, imaju li onda ikakvih obzira prema bilo čemu?”  govorili su prisutni.

Zar povijest ne dokazuje da je upravo to recept koji UDBAŠI koriste?

Uz Slavicu Šota u Zagreb su došli roditelji, otac i majka ubijenih sestara Filipović. I nakon više od osam godina MUP traga za njihovim ubojicom iako je javna tajna tko je to učinio. Tek ovih dana raspisana je nagrada za informaciju o ubojici.
balenovi - roditelji filipović
Vesna Balenović i roditelji sestara Filipović
Na Konferenciju za tisak došla je i predsjednica udruge “Zviždač” Vesna Balenović. I ona je izgubila sina u prometnoj nesreći. Sasvim slučajno, ili je ta slučajnost zapravo  čista  UDBAŠKA namjera, pogibija njezinog sina dogodila se u isto vrijeme kad i razotkrivanje kriminala u INI, o čemu je Vesna Balenović prije petnaest godina prvi puta obavijestila javnost i medije.  2004 godine podnijela je kaznene prijave – protiv odgovornih osoba u INI.  Predsjednik Nadzornog odbora INE  tada je bio – Slavko Linić.
landeka, šota, balenović
Landeka Nada, Slavica Šota, Vesna Balenović
Podršku Slavici Šota i njenoj obitelji  došla je dati i  Nada Landeka, tajnica HAZUD-a, i osnivačica Udruge Veronika Vere, za zaštitu žrtava pravosuđa. I ona je još 2004 godine prijavila kriminal i korupciju u vrhu države. Posljedica prijave je bila prometna nezgoda u kojoj je stradalo njezino dijete, srećom blaže,  a nedugo potom dogodio se još jedan nalet automobilom (ni danas jedanaest godina kasnije ne zna se tko je). Potom još jedna diverzija na automobilu. Gume  u kojem se vozilo četvero djece u trenutku vožnje – bile su zarezane a u vožnji su se potpuno  rastopile od nekog čudnog praha.  U siječnju  2013.   godine ubijen je odvjetnik Lujo Medvidović koji je zastupao tvrtku Nade Landeka i udrugu Veronika Vere. Mučki, od nepoznatog ubojice, sa 105 uboda nožem. Prema tvrdnji policije, i provedenoj istrazi, ubojstvo je izvršila psihički bolesna osoba.
POKRET OTPORA RIJEKA - SLAVICA ŠOTA, MIJAT STANIĆ, SESTRE FILIPOVIĆ
Mijat Stanić – potpora Slavici Šota
No prijetnje su i nadalje nastavljene.  Tijekom 2013. i 2014. godine  Nada Landeka doživjela je ozbiljne prijetnje smrću, diverzije na automobilima koje voze ona i njezina djeca,  ucjene, iznude, atak na imovinu, javni i medijski linč putem organizirane UDBAŠKE grupe kojoj očigledno smeta razotkrivanje kriminalnih radnji  kreditnih ureda, paralelnog lihvarsko-financijskog  sustava unutar Države,  i korupcijsko-kriminalnih afera u sudstvu. U maju 2015. godine ukinuta je mjera opreza određena  D.A., koja je donešena od  strane ODO Zagreb zbog ozbiljnih prijetnji prema Nadi Landeka. D.A. je  pravomoćno osuđen.  Nada Landeka poznata je po dokazivanju nezakonitih radnji u HBOR-u  (Hrvatske banke za obnovu i razvitak) koje se provode  u sprezi sa sudstvom i drugim državnim tijelima. Predsjednik Nadzornog odbora – po službenoj dužnosti kao ministar financija jedno vrijeme bio je Slavko Linić.
Na Konferenciju za tisak odazvali su se i drugi prijavitelji korupcije i kriminala. Podršku je dao osobno i Mijat Stanić, Dubravko Podbojec i sam žrtva sistema, progonjen i oštećen financijski i materijalno.
POKRET OTPORA RIJEKA - SLAVICA ŠOTA, MIJAT STANIĆ, SESTRE FILIPOVIĆŠOTA - DUBRAKO PODBOJEC

              Mijat Stanić                                                                    Dubravko Podbojec
ŠOTA - PODRŠKA IZ ZAGREBA
Koljaja, Landeka, Šota, Balenović, Gnječ
Došli su i novinar Ivica Grčar, bivši predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka,  novinar Darko Petričić, Radovan Smokvina – vjerovatno najaktivniji  iseljenik u borbi za razotkrivanje kriminala u Rijeci. Podrku su došli dati i iz udruge Korektiv, za zaštitu ljudskih prava i sloboda, predsjednik političke stranke Hrvatska gospodarska stranke Stjepan Gnječ, Neno Koljaja – najaktivniji borac za razotkrivanje kriminala od strane RBA austrijskih zadruga koje su nelegalno poslovale na području RH, i mnogi drugi.
ŠOTA - KOREKTIV    ŠOTA - PODRŠKA
Predstavnik Udruge Korektiv                      Zorica Gregurić
ŠOTA - HINA 2
HINA
Kako se na Konferenciju za tisak odazvao vrlo mali broj novinara, nakon svojeg izlaganja, članovi POKRETA OTPORA i velik broj osoba koje ih podržavaju uputili su se prema Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj  agenciji  HINA, čije sjedište je u blizini. Primio ih je glavni urednik HINE.
ŠOTA- GLAVNI UREDNIK HINA
Slavica Šota u HINA
Slavica Šota uputila se i prema Saboru Republike Hrvatske.  Zamolila je da ju primi netko od zastupnika, kojima je uputila presliku Kaznene prijave.

Na žalost, iako je njezino Pismo u Sabor RH upućeno još 23. lipnja 2015. godine, nitko od saborskih zastupnika nije o istom obaviješten.

Očigledno da je negdje zapelo s podjelom pošte upućene saborskim zastupnicima, ili je istu dobio samo saborski zastupnik  Slavko Linić?
Članove POKRETA OTPORA saslušao je ipak  saborski zastupnik Lesar, potom ministar Bauk, i saborski zastupnik Jandroković.  Dakle, svi su upoznati što se događa u našoj zemlji i kakvim direktnim prijetnjama su izloženi oni koji se bore za bolju Hrvatsku.  I našu Hrvatsku, ne samo njihovu!
ŠOTA - LESAR
Šota i Lesar
ŠOTA -
Slavica Šota u Saboru RH
ŠOTA - BAUK 1
Slavica Šota i ministar uprave Bauk
ŠOTA - JANDROKOVIĆ
Slavica Šota i saborski zastupnik HDZ-a Jandroković

Nema komentara:

Objavi komentar